Concours profielwerk-stukken Frans 2021-22

Ook dit jaar organisereert de sectie Frans van Levende talen een profielwerkstukkenwedstrijd. Motiveer uw leerlingen om een PWS te schrijven binnen uw vak, er is zoveel mogelijk! Hoe schrijf je een lesmethode Frans voor de basisschool? Hoe zit het met de diversiteit in de actuele Franstalige muziek? Van de Guerre d'Algérie tot aan religieus Madagascar of multicultureel Canada. Het kan allemaal!

Het is natuurlijk ook mogelijk om Frans te combineren met een ander schoolvak (bijvoorbeeld met geschiedenis of aardrijkskunde).
Over dit onderwerp is geschreven in LTM van november 2011. Dat artikel vindt u hier.

 

U kunt uw leerlingen wijzen op de websites [https://pws-wereld.nl/] en [https://www.ru.nl/pucsociety/scholieren/profielwerkstuk/] voor meer inspiratie omtrent het schrijven van een PWS bij de talen. Mocht u zelf een aantal goodpractices hebben waarmee u uw leerlingen wist te motiveren om een profielwerkstuk bij Frans te schrijven, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
U kunt de profielwerkstukken digitaal inzenden tot en met 22 mei 2022 bij het bovenstaande mailadres onder vermelding van de auteurs, de begeleider(s), de school en het behaalde cijfer. Maak kans op mooie prijzen!

Eerdere winnaars

De eerste prijs voor vwo ging in 2010 naar Suzanne van der Linden van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg voor haar werkstuk met de titel Haine, revanche et culpabilité - La critique dans les libelles français du 18ième siècle.
PWS 2019 Culemborg
De eerste prijs voor havo ging in 2016 naar Cas Dashorst & Julian Meijer met de titel Marseille, la métropole du sud. PWS 2016 1

De eerste prijs voor vwo was voor Anne Winkel van het Isendoorn College te Warnsveld voor het werk met de titel Which criteria must a French children's book meet?
PWS 2015 Warnsveld

In 2014 ging voor het vwo één eerste prijs naarPWS 2014 VeenendaalAnna Raaijmakers en Charlotte van Beek van het Rembrandt College in Veenendaal, begeleid door hun docent Joost Hontelez (r).

PWS 2014 Leiden 15a

De andere prijs voor vwo was voor Charlotte Groenendijk, begeleid door haar docent Elise Bouman. Voor havo ging de prijs naar

PWS 2014 Venlo

Renske van den Bongarth en Benoit van den Brand van het Valuascollege in Venlo, begeleid door hun docent Marjo van Soest.