Concours profielwerkstukken Frans 2023-24

Ook dit schooljaar organiseert Levende Talen sectie Frans een profielwerkstukkenwedstrijd. Profielwerkstukken kunnen worden ingestuurd tot en met 17 mei 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 

Vorige schooljaar organiseerde Taalwijs een interessante online workshop over de profielwerkstukken bij de talen, met interessante sprekers en pitches (o.a. hoe u als docent de leerlingen kan aansporen tot het schrijven van een PWS bij uw vak en de vele hulpmiddelen en sites die beschikbaar zijn). Kijk de sessies terug via deze link!

Eerdere winnaars

De eerste prijs voor vwo ging in 2010 naar Suzanne van der Linden van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg voor haar werkstuk met de titel Haine, revanche et culpabilité - La critique dans les libelles français du 18ième siècle.
PWS 2019 Culemborg
De eerste prijs voor havo ging in 2016 naar Cas Dashorst & Julian Meijer met de titel Marseille, la métropole du sud. PWS 2016 1

De eerste prijs voor vwo was voor Anne Winkel van het Isendoorn College te Warnsveld voor het werk met de titel Which criteria must a French children's book meet?
PWS 2015 Warnsveld

In 2014 ging voor het vwo één eerste prijs naarPWS 2014 VeenendaalAnna Raaijmakers en Charlotte van Beek van het Rembrandt College in Veenendaal, begeleid door hun docent Joost Hontelez (r).

PWS 2014 Leiden 15a

De andere prijs voor vwo was voor Charlotte Groenendijk, begeleid door haar docent Elise Bouman. Voor havo ging de prijs naar

PWS 2014 Venlo

Renske van den Bongarth en Benoit van den Brand van het Valuascollege in Venlo, begeleid door hun docent Marjo van Soest.