Prix du jeune lecteur 13de editie
Voor de dertiende editie van de Prix du Jeune Lecteur is gekozen voor de eerste roman van Adeline Dieudonné: ­La Vraie Vie. Zij heeft voor dit boek in 2018 o.a. de Prix Renaudot des lycéens en in 2019 de Grand Prix des lectrices Elle in de wacht gesleept.
De inschrijving voor deze nieuwe ronde Prix du Jeune Lecteur loopt van 24 augustus t/m 26 september 2020. Na inschrijving ontvang je de woordenlijst en de bijbehorende fiches de Lecture. Begin februari 2021 volgen de twee onderwerpen voor de opstellen: categorie A en B. Leerlingen uit havo 4 en 5 en vwo 4 werken in categorie A en leerlingen uit vwo 5 en 6 en studenten uit het eerste jaar Frans kunnen zich buigen over categorie B. Nadere informatie volgt.
Kijk hier voor een beschrijving van het boek, hier om te zien welke versie je kunt bestellen en hier voor het inschrijfformulier, dat uiterlijk 29 oktober dient te worden opgestuurd.

En wat is er dan gebeurd met het materiaal van de afgelopen 12 edities?
- Lees hier meer over dit project.
- Van 12 actuele titels voor de bovenbouw havo, vwo en eerste jaar hbo zijn fiches pédagogiques gemaakt, voor het merendeel in Word, zodat iedereen zijn eigen begeleidingsmateriaal kan samenstellen: vocabulaire, verwerkings-opdrachten en aanvullende informatie.
- Klik hieronder op een van de titels om een (zip-)file te downloaden met het lesmateriaal dat in de afgelopen jaren is gemaakt.

Philippe Grimbert Un Secret
Philippe Claudel La petite fille
Fouad Laroui Malika
Marie-Aude Murail Le Hollandais
Delphine de Vigan No et Moi
Mahi Binebine Les Etoiles
Yasmina Reza Le Dieu
J-C Rufin Le Collier Rouge
David Foenkinos Charlotte
Gaël Faye Petit pays
Faïza Guène Un homme, ça ne pleure pas
Nadir Dendoune Nos rêves de pauvres
Kijk in dit filmfragment tussen minuut 2 en minuut 8 naar een interview met Dendoune.

13ème édition - l'auteure

PDJL 2021 Auteure

 Adeline Dieudonné

 PDJL 2021 La vraie Vie poche

Couverture de l'édition Livre de Poche


Le Prix du jeune lecteur est soutenu par

img article institut 1
et

TV5monde