Edition 2021-2022
Ondanks het feit dat afgelopen schooljaar een bijzonder jaar was, wegens deels onlineonderwijs en het wegwerken van achterstanden, heeft de commissie van het Concours Interscolaire toch enkele tientallen aanmeldingen gehad voor de editie van dit jaar. Het concours stond dit schooljaar in het teken van het ontwerpen en uitdenken van een nieuw, francofoon land. Een opdracht waarbij de taal maar vooral de cultuur een flinke diepgang kregen.
Na zorgvuldige beoordeling door de vierkoppige jury, waarbij vooral gelet is op de inhoud, de presentatie, de kwaliteit van het Frans en de originaliteit/creativiteit, zijn er vijf winnende inzendingen uitgekomen. Félicitations ! Wat zijn de leerlingen creatief bezig geweest met het vak!

  De volgende scholen hebben een prijs gekregen:
 • Stedelijk Gymnasium, Nijmegen
 • Pantharijn, Wageningen
 • St. Michaël College, Zaandam
 • Pieter Zandt Scholengemeenschap, Kampen
 • Sophianum, Gulpen

  Wij feliciteren de leerlingen en de docenten van harte met hun prachtige creaties! De winnaars hebben certificaten en prijzen ontvangen.
  Wij willen iedereen hartelijk bedankt voor hun deelname. Volgend schooljaar zal er een nieuw concours worden georganiseerd. Hier komen we na de zomer op terug. Mochten u of uw leerlingen ideeën hebben voor de editie van volgend jaar, mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Concours int 2022

logo AmbaFrance

TV5monde

 logo IFPB

 

 

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het mbo en hbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, een spel maken over Franstalige landen en/of de Franse taal, enz.

Concours Int 2017 62Prijswinnaars ‘A toi de jouer !’ (2017)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.