Edition 2020-2021 - Alors on chante !

Voor de 36e keer organiseert de Sectie Frans van Levende talen, met ondersteuning van het Institut Français des Pays-Bas het Concours Interscolaire! In deze nieuwe editie van het concours gaan uw leerlingen aan de slag met de moderne Franstalige muziek. Uw leerlingen zullen zich inspireren door naar Franstalige liedjes te luisteren om vervolgens op creatieve wijze alleen of in groepjes zelf een muzikale creatie te produceren, op bestaande of zelfgeschreven/geproduceerde muziek. Dit project sluit niet alleen aan bij de belevingswereld van uw leerlingen (want wie houdt er nu niet van muziek?), maar zal daarnaast een goede ingang vormen voor u als docent om de leerlingen met taalvaardigheid bezig te laten zijn: luister en analyseer liedjes samen met de klas, gebruik liedjes om vocabulaire en grammatica mee te behandelen of ga aan de slag met stijlfiguren. Zelfs in tijden van hybride- en afstandsonderwijs is dit project geschikt om te doen.
Geef u en uw klas(sen) uiterlijk 18 december 2020 op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of scan de QR-code in de descripteur. Ga aan de slag met uw leerlingen, maak een voorselectie op school en stuur uiterlijk 26 maart 2021 maximaal 3 inzendingen in. De prijsuitreiking zal in mei of juni 2021 plaatsvinden.

 Bekijk en lees de descripteur die u als pdf-document hier kunt vinden voor alle informatie over het project. Daarin staan de opdrachtbeschrijving, de belangrijke data en een heleboel inspiratie voor u en uw leerlingen!
Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet.
Si vous avez des questions, n'hésitez pas à nous contacter à Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

logo Institut franais

 


TV5monde

 

 

Ambafrance

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het mbo en hbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, een spel maken over Franstalige landen en/of de Franse taal, enz.

Concours Int 2017 62Prijswinnaars ‘A toi de jouer !’ (2017)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.