Misschien ben je wel eens in België of Frankrijk op vakantie geweest. Daar hoorde je Frans praten. Of je hebt ergens anders wel eens Frans gehoord. Dan heb je vast wel gemerkt, hoe lastig het is als je niet begrijpt wat een ander zegt.

Frans is heus niet zo moeilijk
Jij kent ook al een beetje Frans, al weet je dat zelf nog niet. In het Nederlands gebruik je woorden die Fransen ook gebruiken. Denk aan douche, garage, cadeau, plafond, champignon... Veel Franse namen voor dingen die jij lekker vindt, worden ook bij ons gebruikt. Denk maar aan de frites met mayonaise op de menukaart in een restaurant.

La cour de récré

Frans is best handig
Als je een beetje Frans kent, kun je praten met mensen uit landen waar ze Frans spreken. Je kunt Franse (strip)boeken lezen. Je kunt begrijpen wat er op borden langs de weg staat en je snapt de tekst van Franse liedjes. Je kunt ook Franse websites bezoeken en je kunt met Franse kinderen mailen.


Frans op de basisschool leren
En jij boft, want je kunt Frans op de basisschool leren. Vanaf groep drie kunnen kinderen Franse les krijgen als de school daarvoor kiest. En waarom niet? In de lessen Frans worden heel leuke dingen gedaan. Je doet spelletjes, leert Franse liedjes en je leert natuurlijk hoe je met Fransen kunt praten.
Kijk samen met je juf of meester maar eens op deze pagina.

Als je Frans gaat leren, kun je straks ook zeggen: "Oui, je parle français !"

Invitation au voyage – Frans in groep 8

Ben je docent en wil je graag Frans geven in groep 8? Download de brochure "Invitation au voyage – Frans in groep 8" door op de onderstaande afbeelding te klikken.

 

Meer weten over Frans op de basisschool?

Vraag informatie en ondersteuning bij het Europees Platform, bij de Alliance Française des Pays-Bas of bij de Talen Academie. (klik op de logo's)

 

Europees Platform

  

Talenacademie NederlandAF

Hieronder vind je links over Frans in het basisonderwijs in Nederland:

Frans in het basisonderwijs (NUFFIC)
- Français précoce