Waarom Frans?
Een van de belangrijkste redenen om deze site op te zetten, is het verstrekken van argumenten om Frans te gaan leren. Een Nederlander kan in verschillende fasen van zijn leven besluiten: “Ga ik nou wel of niet die taal leren?” Daarom zie je in deze rubriek de verschillende vormen van onderwijs, waarin jongeren voor deze keus kunnen worden gesteld, gevolgd door situaties waarin volwassenen met deze vraag kunnen worden geconfronteerd.

Maak een keuze in het menu in kolom 1.

Daarom Frans 1

Om leerlingen in het voortgezet onderwijs te helpen bij het maken van de keuze voor Frans als examenvak, staat hier een handig boekje en hier de bijbehorende powerpointpresentatie.

CameraVoor de Dag van de Franse Taal in 2017 heeft de sectie Frans een wedstrijd voor leerlingen uitgeschreven om te kijken welke groep het leukste filmpje kon maken om het vak Frans te promoten. Een flink aantal scholen is hiermee aan de slag gegaan en van de ingestuurde producten laten we met toestemming van de makers een aantal zien. Uw leerlingen kunnen vast wel beoordelen of zij dit ook zo goed kunnen! Klik op de links hieronder.
Film 1; Film 2; Film 3; Film 4; Film 5; Film 6; Film 7.

FransingevaarkleinKijk in hoofdstuk 8 van de Docentengids Frans als je voorbeeldbrieven nodig hebt om het management van je school ervan te overtuigen waarom Frans noodzakelijk is.

Waarom deze site?

Welkom op franszelfsprekend.nl! De site die het belang van het Frans aantoont.

 

Waarom zou je als scholier of student voor Frans kiezen? Wat is de meerwaarde van het Frans voor mensen die al werken?

 

Kijk en luister naar de interviews met Nederlanders die vertellen hoe belangrijk het Frans voor ze is. Frans is makkelijker en dichterbij dan je zou denken. Ben je overtuigd en wil je verder?

 

Kijk dan hoe en waar je aan de slag kunt om je Frans te verbeteren. Voor 'l'art de vivre à la française' maar ook voor 'faire des affaires' in één van de vele Franstalige landen.

 

Un jour vous direz: "Oui, je parle français aussi!"