De Ronde Tafel Frans is een werkgroep en overlegplatform met als doel het Frans en het leren van de Franse taal in het Nederlandse primaire tot hoger onderwijs te bevorderen. Naast het creëren en vasthouden van aandacht voor en interesse in de taal en cultuur van francofone landen, besteedt de Ronde Tafel Frans ook aandacht aan de kwaliteit van het onderwijs in het Frans in Nederland en de afstemming met het bedrijfsleven waarmee de jongeren die de taal leren aan het eind van hun studie te maken krijgen.

De Ronde Tafel Frans brengt verschillende partijen bijeen, allemaal actief in het onderwijs Frans in Nederland, in het bijzonder de sectie Frans van Levende Talen, de Frans-Nederlandse Academie, het Institut Français aux Pays-Bas en het Europees Platform.
In 2013 is een promotiecampagne van start gegaan om Nederlandse middelbare scholieren aan te moedigen voor het Frans te blijven kiezen. De folder Kies Frans en de poster Choisis le français zijn de eerste producten voor deze promotiecampagne.img article rondetafel-1

 

Le francais voyageMet het motto Le français voyage trekken sinds 2013 taalassistenten het land in om per school een tweetal lessen te geven. Voor het leerjaar 2016 - 2017 is weer een project opgezet met de naam LFV5. Kijk hier of hier voor het laatste nieuws daarover.
Dag van de Franse taalDe Ronde Tafel Frans is mede-organisator van de Dag van de Franse taal. Hier vindt u het laatste nieuws daarover.

De folder Kies Frans
Samen met de leerlingen deze folder bekijken en bespreken is dé manier om ze kennis te laten maken met alle argumenten die een rol spelen bij het kiezen van een eindexamenvak. Zo kunt je ze motiveren om verder te gaan met Frans op basis van goede argumenten.
Er is een printversie van de folder zodat elke leerling zijn eigen papieren exemplaar heeft.

De poster Choisis le français
Voor het aankleden van klaslokalen en decanenkantoren is een poster ontworpen waarvan het pdf-bestand hier kan worden gedownload.

SBF-folder