EP-Nuffic is een organisatie die het internationaliseren in het onderwijs wil bevorderen door het delen van kennis en het verstrekken van subsidies. Wil je als docent Frans versterkt talenonderwijs opzetten, een uitwisseling starten, een taalassistent aanvragen of zelf nascholing in het buitenland volgen? Neem dan een kijkje op de site van EP-Nuffic.

EP-Nuffic

Meer weten? EP-Nuffic ondersteunt verschillende

internationaliseringactiviteiten voor basisscholen, vmbo, havo, vwo, lerarenopleidingen en volwasseneneducatie. Op de site vind je een overzicht van de mogelijkheden per onderwijstype.
Ook het aanvragen van Europese subsidies verloopt via het Europees Platform, bijvoorbeeld van een Comeniusbeurs voor nascholing. Houd er rekening mee dat subsidies vaak al een half jaar voor aanvang van de activiteit aangevraagd moeten worden. De deadlines voor de verschillende subsidies zijn hier te vinden; de aanvraagformulieren staan hier.
Voor (talen)docenten staan in dit overzicht de mogelijkheden bij elkaar.

Twee programma’s uitgelicht

LinQ
Het programma LinQ is bedoeld om de talen Frans en Duits in het voortgezet onderwijs een impuls te geven. Docenten kunnen scholing en subsidie krijgen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De docenten die deelnemen maken ook lesmateriaal dat weer verspreid wordt onder andere deelnemende docenten. Informatie over Linq staat hier.

 

 

eTwinning
Door mee te doen aan eTwinning kun je met een klas op een moderne manier corresponderen met leeftijdsgenoten in een ander land. Niet meer met pen en papier maar via een beschermde internetomgeving die aan Facebook doet denken. Dit programma is overigens ook zeer geschikt voor docenten en schooldirecteuren die graag willen samenwerken met collega's in het buitenland.