Edition 2017: A toi de jouer!Congres Frans 2017 Fotoshoot 214

De jurering heeft plaatsgevonden tijdens het Congres Frans in Noordwijkerhout. Op 29 mei zullen de winnaars worden bekend gemaakt in het Cygnus College in Amsterdam.

img article institut 1


Dit jaar was de opdracht om een spel te maken over Franstalige landen en/of de Franse taal.  De leerlingen mochten een bestaand spel met nieuwe inhoud maken of een heel nieuw spel ontwikkelen. Leerlingen en docenten kunnen weer prachtige prijzen winnen.


Concours int 2017 1
TV5monde

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het (v)mbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, enz.

Concours int 2016 86Prijswinnaars ‘A ton Tour !’ (2016)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.