Edition 2017: A toi de jouer!

De jurering heeft plaatsgevonden tijdens het Congres Frans in Noordwijkerhout. Op 29 mei zijn de winnaars bekend gemaakt in het Cygnus College in Amster- dam.

De prijs voor de docent met het mooiste lesprogramma bij dit project ging naar Wiecherlien Driessen van Pieter Zandt SG in Staphorst. Op de foto van deel- nemende docenten staat zij geheel links.Concours Int 2017 37In de categorie klas 1 en 2 was de 1e prijs voor het Stedelijk Gymnasium in Leiden.Concours Int 2017 45

img article institut 1


Dit jaar was de opdracht om een spel te maken over Franstalige landen en/of de Franse taal. De leerlingen mochten een bestaand spel met nieuwe inhoud maken of een heel nieuw spel ontwikkelen.

In de categorie klas 3 ging de 1e prijs naar het Christelijk Gymnasium in Utecht.Concours Int 2017 53

In de categorie bovenbouw was de 1e prijs voor CSG Prins Maurits in Middelharnis.Concours Int 2017 62

Voor de namen en foto's van alle prijswinnaars klikt u hier.


TV5monde

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het (v)mbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, enz.

Concours int 2016 86Prijswinnaars ‘A ton Tour !’ (2016)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.